Μέσα στον Οκτώβριο οι Νέοι Αγρότες, με τα Σχέδια Βελτίωσης τι γίνεται;


Πυκνώνουν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που γράφουν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε προκήρυξη για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.
Αφού έκλεισε και η μικρή προθεσμία για τους "ξεχασμένους" του ΟΣΔΕ (5/10), τώρα πλέον αναμένουμε και επίσημα την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να συνταχθούν οι φάκελοι υποψηφιότητας για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών και να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προς αξιολόγηση.
Μέσα σε όλα αυτά ακούγονται και ημερομηνίες για τα σχέδια βελτίωσης. Τέλη του χρόνου είχε αναφέρει ο Υπουργός, με νεότερα δημοσιεύματα, μεταφέρθηκε αυτή η ημερομηνία για αρχές του επόμενου έτους. 

Πάντως προσωπική που εκτίμηση είναι πως για να κατατεθούν φάκελοι για τα σχέδια βελτίωσης θα φτάσουμε στο Πάσχα, ίσως και καλοκαίρι. (Προδημοσίευση, Πρόσκληση, Διευκρινίσεις, Παρατάσεις, Σύνταξη φακέλων ...)

Για αυτό θα πρότεινα στους φίλους αγρότες που θέλουν να καταθέσουν φάκελο για τα επόμενα σχέδια βελτίωσης λίγη υπομονή... για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων (π.χ. μη επιλέξιμες δαπάνες)... 


Διαβάστε επίσης:




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας συγκρίνονται με ένα Παγκόσμιο πόλεμο;

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...

Καταληκτική ημερομηνία Δηλώσεων Συγκομιδής για τα αμπέλια είναι η 30η Νοεμβρίου 2015