Για τα Σχέδια Βελτίωσης... Κουβέντες για εγκρίσεις...


Για τα σχέδια βελτίωσης μιλώντας... 

Τα χρήματα είναι λίγα, το ενδιαφέρον έντονο! Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως για πρώτη φορά θα αιτηθούν στα σχέδια βελτίωσης οι νέοι αγρότες του 2014 αλλά και του 2017. Μόνο και μόνο αυτοί αγγίζουν και ξεπερνούν τις 25.000 άτομα ...  Σίγουρα δε θα κάνουν όλοι σχέδιο βελτίωσης, όμως θα είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα αιτηθούν επιδότησης, έστω και για μικρό σχέδιο βελτίωσης με σημαντικές πιθανότητες έγκρισης για αυτούς και μόνο. 

Διαβάζουμε στα Social Media για τα μόρια ... Εδώ 60, εκεί 70 και παραπέρα 80...

Σε κάθε περιφέρεια τα μεγέθη αλλάζουν! Δε μπορείς να συγκρίνεις Θεσσαλία με Πελοπόννησο για παράδειγμα γιατί οι προωθούμενες καλλιέργειες είναι διαφορετικές, αλλά και οι καλλιέργειες ανά περιοχή δεν είναι οι ίδιες.

Σίγουρα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα η βάση δε θα είναι χαμηλά (πόσο μη ρωτάτε ακόμα... είναι σχετικά νωρίς). 

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως οι απορριπτόμενοι σίγουρα θα είναι πολλοί και οι δυσαρεστημένοι και από αυτό το πρόγραμμα ακόμα περισσότεροι. Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα έχουμε πάρα πολλούς επιλαχόντες στα σχέδια βελτίωσης, όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα και με το τελευταίο πρόγραμμα νέων αγροτών και αυτό γιατί οι διαθέσιμοι πόροι είναι λίγοι.

Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο έστω και την τελευταία στιγμή ή ακόμα και μετά τα αποτελέσματα να δούμε αύξηση των διαθέσιμων πόρων από μεταφορά κονδυλίων από άλλα μέτρα που πιθανώς δε θα τρέξουν και τελικά οι εγκρίσεις να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία... 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...

Η ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ως παράγοντας διασφάλισης του γεωργικού εισοδήματος

Ποιότητα, Διαφοροποίηση και εφευρετικότητα... το εμβόλιο για τις επιχειρήσεις